Luojan rakkaus ja nerous sekä huolenpito.

Jumala ilmentää itseään monilla tavoilla luonnossa. Hänen rakastava luonteensa näkyy kaikessa. Hän on hyvin moninaisesti huolehtinut sekä kasveista, että eläimistä sekä aivan erikoisesti ihmisestä. Tätä todellisuutta vastaan on menossa monen rintaman hyökkäys. Aina ei tajuta, että uudet ideologiat kohdistuvat Jumalan luomistekojen turhentamiseen ja hylkäämiseen.

Room.1;20 Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan. Sen vuoksi he eivät voi puolustautua. [Job 12:7-10; Ps. 19:2-4; Jes. 40:21,26]

Näitä sanoja kannattaa pohtia tarkemmin. Luominen on laajempi kokonaisuus, kuin usein tajutaan. Luominen ei alkanut fyysisestä maailmasta, koskapa alussa oli sana. Kaikissa luoduissa asioissa oli toimintaperiaate, joka varmistaa elämän mahdollisuuden maapallolla. Se oli ennen fyysistä luomista, joka tehtiin näiden periaatteiden toteuttamiseksi

Looginen ja hyödyllinen järjestys

Luonnossa oleva järjestys toistuu sitten hengellisessä todellisuudessa. Jeesus otti usein vertauksiinsa pohjan luonnosta. Kun olen näitä pohtinut, olen tullut monesti kosketetuksi ja iloisesti hämmentyneeksi Jumalan äärettömästä kapasiteetista asioiden ja toimintojen suunnittelussa.

Alkuräjähdysteoria on idioottimainen. Aineiden ja aineiden muodostamien yhdisteiden ominaisuudet ovat niin äärettömän nerokkaita elämän ja ihmisen kannalta, ettei sitä tule aina ajatelleeksi.

Kaikki materia luotiin tarkoituksenmukaisesti hyvien fysiikan lakien mukaiseksi ennen muuta luomakuntaa. Pelkkä maapallon paikka avaruudessa ja sen vakaana pitäminen vaatii jo melkoisen laajat järjestelyt. Näitä asioita sivutaan raamatussa usein runollisesti sivumennen.

Auringon lämpö on elämän edellytys maapallolla

Viimeaikaisista tutkimuksista on käynyt selville, että maapallon lämmittäjä ei ole pelkkä auringon säteily. Elämä täällä asettaa lämmön tasaisuudelle erityisiä vaatimuksia. Lasketaan, että jos olisi vain pelkkä auringon säteily lämmittäjänä, niin täällä olisi kolmekymmentä astetta kylmempää ja yön puoli kävisi elämälle liian kylmäksi.

Tarvitaan aine lämmön keräämiseen ja varastointiin. Se on suurimmalta osaltaan vesi. Eri alkuaineilla on kaikilla omat hyödylliset ominaisuutensa. Myös niistä syntyvillä yhdisteillä on erikoisominaisuutensa. Erikoisin kaikista elämän kannalta on vesi. Vesi kerää lämpöenergiaa ja luovuttaa sitä hyvin mielenkiintoisesti.

Veden hyödylliset ominaisuudet

Vesi nesteenä on raskainta neliasteisena ja kevenee siitä tilavuuspainoltaan sekä lämmetessään että jäähtyessään. Tällä varmistuu, että vesistöt eivät jäädy pohjasta, vaan pinnasta. Yksi osoitus Jumalan huolenpidosta luonnossa. Tärkeä havainto on sekin, että ilmakehässä on vesihöyryä n. 4% enimmillään keräämässä auringon lämpöä.

Kun höyry tiivistyy se luovuttaa lämpöä ja lisää vielä jäätyessään. Tästä seuraa kölivuorilla talviset länsituulen lumisateet ja meille tulee silloin jopa kuusi astetta lämmennyt föönituuli. Sulaessaan lumi tarvitsee energiaa auringosta ja jäätyessään taas luovuttaa sitä. Hieno systeemi säiden säätöön. Hiilidioksiidi ei pärjää vedelle lämmön kerääjänä ja sen määrä on sen lisäksi vain vähän yli sadasosan vesihöyryn määrästä.

Vedellä on vielä mielenkiintoisia ominaisuuksia hiilidioksiidin suhteen. Hiilidioksiidi liukenee viileään veteen ja luovuttaa sitä lämmetessään. Siksi hiilihapotetut avatut juomapullot kotona säilytetään jääkaapissa, ettei poreet karkaa. Meret liuottavat itseensä ilman hiilidioksiidia jäähtyessään ja luovuttavat sitä ilmaan kasvukauden alussa. Hyvin älykästä, että kasvu keväällä pääsee paremmin vauhtiin.

Jumalan perusbiologia järjestelmineen pohjautuu hiilidioksidiin

Nämä Jumalan hienot järjestelmät ovat huonosti tunnettuja luontoaktivistien piirissä. On kuitenkin syytä ihmetellä ja ihastella lisää. Kaikkiin asioihin luonnossa kuuluu kierto. Se on helppo ymmärtää heprealaisen ajattelun pohjalta, mutta vaikeampaa kreikkalaisen lineaarisen ajattelun ollessa pohjalla. Hiilidioksidi on tässä kierrossa tärkeä hyötyaine. Sitä tarvitaan kaiken vihreän kasvun yhteydessä.

Jotta kasveihin kasvaisi solukkoa tarvitaan hiilivetyjä. Niitä kasvi tuottaa valon, veden, hiilidioksidin ja muiden tärkeiden aineiden myötävaikutuksella. Ilman saasteeksi ilmastopanikoinnissa väitettyä hiilidioksidia ei meillä olisi ruokaa itsellemme, eikä eläimille. Hiilidioksidia syntyy ihmisten toimesta vain 5% sen ilmassa olevasta kokonaismäärästä. Jumala on huolehtinut muista sen tuottamistavoista.

Oletko havainnut miten hieno eläinkunnan ja kasvien, sekä sienten ja mikrobien symbioosi luonnossa vallitsee ruuan tuottamiseksi kaikille. Kaikilla on oma hyödyllinen erinomaisesti suunniteltu paikkansa. Kedon kukkasetkin on niin vaatetettu, että uusien kasvisukupolvien tuottaminen ja kasvien leviäminen on varmistettu.

Hiilidioksidista yhteyttäessä vapautuu happi hengitettäväksi ja kun vedestä menee vety hiilivetyyn, siitäkin vapautuu tärkeää happea. Tämä tärkeä prosessi toimii myös merissä. Levien ja viherplanktonin rooli on hyvin tärkeä. Ne kuluttavat veteen liuennutta hiilidioksidia ja vapauttavat veteen elintärkeää happea. Ylikalastus varsinkin valaiden osalla heikentää lannoitusta tässä prosessissa.

Toinen tärkeä heikennys tähän prosessiin on merien saastelautat, jotka heikentävät yhteyttämiselle tärkeää valon saantia. Tämän tutkimiseen tulisi panostaa. Ilmastorahoille olisi parempaa käyttöä merien puhdistamisessa ja metsityksessä. Luonnossa on sekä hiilen, että ravinteiden osalla tärkeät kiertokulut. Sama kiertokulun periaate on voimassa peltomaata hoidettaessa.

Huuhaa tieto ja Jumalan hylkääminen

Kun Jumala hylätään, niin samalla jää tutustumatta hänen luontoon kätkettyihin elämää edistäviin systeemeihinkin. Säiden täytyy vaihdella, jotta kukin kasviryhmä ja sitä ravintonaan käyttävät saavat vuorollaan sen hyvän vuoden, ettei mikään yksipuolistu. Tämä vaihtelu on Jumalan unhottaneille kauhistus, mutta luonnolle välttämättömyys. Ihminen haluaa Jumalan paikalle jopa säiden säätäjänä.

Jumala ei ole millään osalla unohtanut säätöjärjestelmiä. Ihminen voi mennä ja hakata puut istuttamatta uusia tilalle, niinkuin on käynyt osalle maapalloa. Silloin tarpeellista haihduntaa ja sadepilvien muodostusta ei tapahdu ja siitä seuraa kuivuus. On merkillistä että kuivuudesta kärsitään, vaikka pohjavettä olisikin olemassa puiden saavutettavissa olevalla syvyydellä.

Jumala on rakkaus ja hän pitää luoduistaan huolta. Ihmisen tehtävänä on tarkata luontoavja oppia sen prosesseista, ettei sotke niitä vaan toimii oppimansa mukaan viljellen hyödykseen. Luonnon lainalaisuuksien rinnalla näemme Hengen lainalaisuudet. Molempiin osiin meidän on hyvä perusteellisesti tutustua.

Luonnon ja hengellisten periaatteiden ilmentämä rakastava Jumala

Hengelliset periaatteet on meille annettu Raamatussa meidän menestymiseksemme. Jumala ei niitä tarvitse meidän hurskautemme mittaamisekseksi. Tämä väärinkäsitys on kuitenkin yleinen. Jumala tuntee meidät tarkasti ja tietää mitä tekoa me olemme. Me tarvitsemme avuksemme Jumalaa ja hänen sanaansa.

Moni kokee Tooran vihollisekseen, vaikka se on rakkauden Isän rakkaudestaan antamaa opetusta. Niinkuin luonnossa niin hengellisessä maailmassakin on oma järjestyksensä, jonka rikkominen tuo vahinkoa rikkojalleen. Siksi Luoja antoi meille nämä elämän käyttöohjeet parhaaksemme.

Vaikka emme sitä aina tajua, niin hän ei ole kaukana yhdestäkään meistä. Hän tulee kaikessa avuksemme ja on meidän viisauden lähteemme. Tänään on tärkeää, että elämme tässä hukkuvassa maailmassa valona ja suolana. Silloin meidän tulee tunnistaa myös mitä Jumalan vastaista liikkuu ajassamme, ettemme lähde siihen mukaan.

Jätä kommentti